Hvis din far har vært to ganger Mr. World og 8 ganger Mr. Universe, og har bilder i stua av ham selv sammen med Arnold Schwartzenegger, hva gjør du da? Følger du i din fars forspor eller gjør du som Carlo Citrone, bestemmer deg for å bli profesjonell pokerspiller?

For den engelske pokerspilleren Carlo Cintrone har dette vært en realitet, men eplet falt kanskje ikke så langt ifra stammen som vi tror. For å bli en god pokerspiller kreves det stamina og mental styrke og det er disse egenskapen Citrone kanskje har arvet av sin far. Carlo har nemlig nylig gjennomført en god EPT-turnering på Malta, hvor han satt igjen med hele 44.500 euro for sin 12. plass.

Blant publikum satt også faren til Carlo, nemlig en av de mest kjente body builderen gjennom tidene, John Citrone, som er medlem av British Bodybuilding Hall of Fame og kåret til Mr. Britain i både junior, senior og i mester-klassen, i tillegg til å ha vunnet ulike mesterskapstitler i benkpress.

Poker er også en livsstil

Det er ingen hemmelighet at det å være bodybuilder er en livsstil, men som profesjonell pokerspiller må man også være mentalt innstilt og ha en sunn livsstil, på lik linje med en profesjonell idrettsutøver. Og kanskje er nøkkelen til å leve av pokerspillet nemlig å leve riktig. Nå er det ikke helt riktig at Carlo først bestemte seg for å bli pokerspiller, for han ble også bodybuilder i en alder av 19 år og ble også senere Britisk mester. Trening har alltid vært viktig for ham og har aldri lagt skjul på at han har arvet noe av farens fysikk. Men det var dessverre en forferdelig motorsykkel ulykke som skulle sette en stopper for idrettskarrieren hans og Carlo er i dag glad for og i det hele tatt være i live. Etter ulykken startet han en treningsstudio-kjede og for 12 år siden solgte han hele 12 studioer for så å satse fullt på poker.

Uflaks på Malta

UKIPT_Lon_2013_MickeyMay_44182Carlo Citrone gjort det også meget bra siden han startet å skrive sin egen pokerhistorie med dette særdeles utfordrende spillet for litt over 12 år siden. I dag er han god for nesten 4 millioner dollar. Under EPT-turneringen på Malta spilte han i hele 90 timer og skal ha sovet kun 4-5 timer hver natt. Han var allikevel uheldig da dealeren kastet et av kortene hans på gulvet. Kortet ble strøket og han måtte da få et nytt. Han rakk imidlertid å ta en titt på kortet før annulleringen, og det viste seg at Carlo kunne ha sittet med et par dronninger på hånda, som er en ganske god hånd. Dette må vel regnes som uflaks, men han var fornøyd med sin 12. plass og 44 500 euro inn på kontoen.

Bodybuilding krever god mental styrke

Som sin far oppnådde Carlo Citrone store ting som kroppsbygger, som ikke bare krever å være fysisk sterk. Det kreves også mye mentalt for å oppnå god fysikk. Bare det å holde en enkel diett kan være vanskelig for oss vanlige mennesker, men å avstå fra fristelser er et must for å bli en mester. Dette kan være alt fra søtsaker til junk-food, men også å takke nei til en fest og innta alkohol. Derfor har det alltid vært viktig for både far og sønn Citrone å ta vare på familien sin hjemme. Far og sønn Citrone er enige om at å være god pokerspiller krever god fysisk form for å holde konsentrasjonen oppe i flere timer ved et pokerbord, og for å bli god i kroppsbygging kreves det god mental styrke for å komme i den fysiske formen som kreves der.